Servicestyrelsen har sænket deres skøn over antallet af sexarbejdere i Danmark fra 5534 til 3483. Det viser et svar fra socialminister Benedikte Kier til folketingsmedlem Mette Frederiksen.
Dermed står det klart for enhver, at der aldrig har været hold i postulaterne om, at der er kommet mange flere sexarbejdere i Danmark. Danmark er ikke blevet ”Nordens bordel”, som kriminaliserings-tilhængere mange gange har påstået.
Det er godt, at socialministeren og Servicestyrelsen omsider har erkendt virkeligheden. Men de må tage den fulde konsekvens af, at ledende medarbejdere i KFUK’s Sociale Arbejde gennem flere år har ført dem bag lyset og indberettet alt for høje tal for, hvor mange sexarbejdere der arbejder på gaden. De ledende medarbejdere, der har misbrugt den tillid, der er vist dem, blot for at score politiske point, er stadig betroet vigtige opgaver over for nogle af de mest udsatte sexarbejdere i Danmark.
De nye tal svarer til det, SIO har anslået. Vi udgav sidste år en rapport, hvor det fremgik, at der er i løbet af et år er cirka 4200 aktive sexarbejdere. Mens Servicestyrelsens tal er minimumstal, er vores det bedste skøn.
Der må nu også være enighed om, at branchen omsætter for cirka 800 mio. kr. om året inklusive moms. Danmarks Statistik har beregnet en omsætning på 1,2 mia. kr., men det var beregnet ud fra de alt for høje skøn for antallet af sexarbejdere.
Nu venter vi bare på, at Servicestyrelsen også revurderer deres tal for, hvor mange udenlandske sexarbejdere der arbejder i Danmark. I juni 2010 vurderede Servicestyrelsen i et notat om Migrationsprostitution i Danmark, at der skulle være ca. 2.500 udenlandske kvinder, som sælger sex her i landet. Nu må det stå klart for enhver, at det tal også var konstrueret.
SiO har ingen ønsker om, at det skal fremstå som om der er meget få eller enormt mange sexarbejdere i Danmark. Vi ønsker kun, at der kommer sande tal på bordet – de bedste skøn fra sanddruelige eksperter. Så debatten i Danmark kan foregå på et reelt grundlag og så vi ikke skal spilde mere tid på at diskutere, om tallene er til at stole på.